Sanseudstillingen “Ø” åbner på Platformen

Nonprofitorganisationen BIBIANA Danmark og Platformen inviterer Esbjergs børn, unge og deres voksne ind i udstillingen ’Ø’ som er baseret på den prisbelønnede ordløse børnebog af samme navn. Du kan gå på opdagelse i udstillingen fra mandag den 18. oktober, hvor udstillingen åbner.

Udstillingen folder børnebogen ‘Ø’s fortryllende fortælling ud, og inviterer i land på en magisk ø beboet af en lille pige og en havfrue. Udstillingen er udviklet af BIBIANA Danmark. Janne Bech, direktør i BIBIANA Danmark siger:

“Den tindrende smukke fortælling giver stof til eftertanke, og fordrer til samtaler om ensomhed, håb og venskaber – emner som er relevante for børn og voksne nu som aldrig før.”

Påførlige havfruehaler og store bløde sild

I udstillingen kan du fordybe dig i de fantastiske illustrationer fra bogen præsenteret i en verden med træer, voluminøse blomster, en spejlsø, påførlige havfruehaler og en kæmpe sardindåse, hvor man kan putte sig med store, bløde sild. En indlevende, omfavnende udstilling, hvor du kan komme til at oplevede illustrationskunst for børn i verdensklasse på egen krop.

Med udstillingen ønsker BIBIANA Danmark og Platformen at bidrage til børns positive fællesskaber. Udstillingen skal derfor danne ramme for vigtige samtaler der skal være med til at forebygge ensomhed og mistrivsel blandt børn og unge. Netop derfor støtter Lauritzen Fonden udstillingen. Inge Grønvold, Direktør i Lauritzen Fonden fortæller:

’I Lauritzen Fonden arbejder vi for at medvirke til at alle børn får mulighed for at møde kunst og kultur, uanset hvor i landet de bor, og hvilken baggrund de har. Derfor er vi rigtig glade for at ’Ø’ har fundet vej til det vestjyske og er flyttet ind på Platformen, så Esbjergs børn nu også kan fordybe sig i udstillingens magiske univers, og mødes i dialog med deres voksne om det, der kan være svært at tale om i hverdagen.’

Bogen ‘Ø’ har modtaget Kulturministeriets Illustratorpris og Anna Jacobina Jacobsen er illustratoren bag bogen.

Åbningstider

Udstillingen åbner på Platformen mandag den 18. oktober kl. 10.00. Udstillingen har åben alle hverdage mellem kl. 09.00 og 14.00. Desuden vil udstillingen være åben ved særlige lejligheder i weekender og aftener.

Der vil være undervisning for skoleklasser og daginstitutioner i udstillingen fra januar 2022. Tilmelding til undervisning sker via ude.nu.

Det er gratis at besøge udstillingen.


Om BIBIANA Danmark

BIBIANA Danmark er en nonprofitorganisation, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur ved at formidle verdens bedste børnebogsillustrationskunst gennem nytænkende udstillinger og undervisningskoncepter. Læs mere om BIBIANA Danmark her www.bibianadanmark.dk