Vindmøllen – job og uddannelse til unge

Vindmøllen udvikler og afprøver nye tiltag, der kan få flere 16-27-årige i gang med at finde deres vej ind i job eller uddannelse.

Esbjerg Jobcenter driver ungeenheden Vindmøllen, men der er tale om et neutralt sted, hvor unge mødes, får vejledning og hjælp på en anden måde, end de er vant til – her er særligt fokus på det relationelle og at skabe et bredere og mere robust netværk for den unge.

Vindmøllen er en del af ’Energi til hinanden’, som er et forløb målrettet unge mellem 16 og 27 år, der bor i Esbjerg centrum eller Esbjerg Ø.

Esbjerg Kommune, Socialt Udviklingscenter (SUS) og Den Sociale Kapitalfond står bag indsatsen med støtte fra Lauritzen Fonden.

 

Riggen – tilbud til iværksættere

Riggen er Esbjergs iværksætterhus, der sætter rammen for både kommende, nye og etablerede iværksættere. Riggen er også hjem for Business Esbjergs generelle iværksætterindsats.

Riggen drives af Business Esbjerg.

 

Platformens Madhus

Platformens Madhus er et levende mødested for lokale og besøgende. Platformens Madhus er en del af Platformen, hvor alle kan mødes og være sammen på nye måder. Det er stedet hvor du kan møde din nabo til fællesspisning, spise brunch og spille spil med dine venner og lave studiearbejde med dine medstuderende over en dejlig kop kaffe og lækre snacks.

 

Giv-et-år-engagerede

Giv-et-år-engagerede er et tilbud for unge mennesker om at vie et år af deres liv til Platformen. Her er de med til at forme, drive og udvikle Platformens projekter og fællesskab. Der bor i alt tre unge mennesker på Platformen, der som tak for deres indsats får kost, logi og lommepenge. 

Giv-Et-År-konceptet sætter strøm til de visioner, der har ligget i Platformens DNA fra start, nemlig mixet mellem grupper og involvering af lokale ungekræfter, som kan blive rollemodeller for andre unge.

 

KRAFTVÆRKET (lydstudie & øvelokale)

På Platformen er det muligt at benytte sig af et lydstudie og øvelokale af høj kvalitet.

Studie- og øvelokalet drives af foreningen Kanten, som er Esbjergs nye kulturfællesskab. Kantens vision er at skabe en platform for det kreative vækstlag, som mangler en synlig plads i Esbjergs kulturliv – dette gør de gennem en bred vifte af projekter, der bl.a. består af events, klubaftener, øvelokaler og et lydstudie.  

Priser for brug af lydstudie og øvelokale

Lydstudie: 350 kr. pr. medlem for 3 måneder + et opstartsgebyr på 100 kr. for teknisk gennemgang af udstyr

Øvelokale: 300 kr. pr. medlem for 3 måneder.

Kontakt – tlf.: 2897 1185 – mail: musikforeningenkanten@gmail.com

 

Mind Your Own Business – iværksætteri for drenge fra 13 til 19 år

MYOB har åbnet et Jyllands-kontor, som har base på Platformen.

MYOB er en forening, der, med iværksætteri som omdrejningspunkt, engagerer drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i Danmark samt i Grønland.

I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver de drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed.

Arbejdet styrker drengenes faglige og sociale kompetencer og giver dem en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

 

Skyggebørn – sorggrupper for børn og unge

Skyggebørn er en frivillig forening, som hjælper sorgramte børn og unge. Skyggebørns tilbud på Platformen er sorggrupper for børn og unge, som enten har mistet eller som har alvorlig kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet.

I sorggrupperne sidder fire gruppeledere, som vil facilitere snakken med og børnene imellem.

• Sorggruppen for unge mellem 18-28 år ligger mandag i lige uger fra kl. 17.00-20.30.
• Sorggruppen for teenagere mellem 10-17 år ligger tirsdag i lige uger fra 17.00-20.30.
• Sorggruppen for børn mellem 4-9 år ligger tirsdag i lige uger fra 15.00-16.30.

Vi du tilmelde et barn eller en ung til en eller flere grupper, gøres det på Skyggebørn hjemmeside lige her. På hjemmesiden skal man udfylde informationer, hvorefter man vil blive kontaktet af Skyggebørn.