Vindmøllen – job og uddannelse til unge

Vindmøllen udvikler og afprøver nye tiltag, der kan få flere 16-27-årige i gang med at finde deres vej ind i job eller uddannelse.

Esbjerg Jobcenter driver ungeenheden Vindmøllen, men der er tale om et neutralt sted, hvor unge mødes, får vejledning og hjælp på en anden måde, end de er vant til – her er særligt fokus på det relationelle og at skabe et bredere og mere robust netværk for den unge.

Vindmøllen er en del af ’Energi til hinanden’, som er et forløb målrettet unge mellem 16 og 27 år, som bor i Esbjerg centrum eller Esbjerg Øst.

Esbjerg kommune, Socialt Udviklingscenter (SUS) og Den Sociale Kapitalfond står bag indsatsen med støtte fra Lauritzen Fonden.

 

Riggen – tilbud til iværksættere

Iværksætterhuset Riggen er Esbjerg nye iværksætterhus, der sætter rammen for både kommende, nye og etablerede iværksættere. Riggen er også hjem for Business Esbjergs generelle iværksætterindsats.

Riggen drives af Business Esbjerg.

 

Platformens madhus

Platformens Madhus er et levende mødested for lokale og besøgende. Platformens Madhus er en del af Platformen, hvor alle kan mødes og være sammen på nye måder. Det er stedet hvor du kan møde din nabo til fællesspisning, spise brunch og spille spil med dine venner og lave studiearbejde med dine medstuderende over en dejlig kop kaffe og lækre snacks.

 

Giv-et-år-frivillige

I august 2021 flyttede tre unge Giv-Et-År-frivillige ind på Platformen. Her vil de over tolv måneder være med til at forme, drive og udvikle Platformens projekter og fællesskab. 

Platformen er i en rivende udvikling og med afprøvning af Giv-Et-År-konceptet på Platformen sættes der nu strøm til de visioner, der har ligget i Platformens DNA fra start, nemlig mixet mellem grupper og involvering af lokale ungekræfter, som kan blive rollemodeller for andre unge.