Bliv giv-et-år-engageret til august

Er du mellem 18 og 30 år, og er du lidt usikker på, hvad dit næste skridt skal være? Søger du et eventyr, og lyder det spændende at skabe aktiviteter og fællesskaber med andre unge? Så er Giv-Et-År-programmet nok noget for dig!

At give et år betyder, at du engagerer dig på fuldtid i et år. Du er med til at sikre unges indflydelse i samfundet og i den organisation, du bliver tilknyttet. Du er en del af drift, projekter og beslutninger, og du får husly og lommepenge til mad. Dine interesser og kompetencer kommer i spil, og når året er slut, er din rygsæk fyldt med ny viden, nye oplevelser, venskaber og ikke mindst et unikt punkt til CV’et.

Næste ansøgningsfrist er den 8. marts 2023.

Giv-Et-År er for dig som:

  • Har lyst til at blive en del af et fællesskab af engagerede unge og ansatte, som brænder for at skabe et bedre samfund for, med og af unge
  • har lyst til at prøve noget nyt og lære nye ting i et frirum, hvor der er plads til at fejle. Du er omstillingsparat og synes, det er okay, når tingene ikke altid går som planlagt
  • er nysgerrig på dig selv og andre mennesker, som ikke ligner dig. Du er rummelig og tager hensyn til andre
  • løser de opgaver, du får stillet, møder til tiden og overholder aftaler
  • vil deltage i eksempelvis projektledelseskurser, få sparring og redskaber til personlig udvikling
  • synes det er fedt at blive inddraget, når hverdagen skal planlægges, og nye projekter skal udvikles
  • er klar på at dedikere dig på fuld tid i 11 måneder fra august til juli.

Om Platformen

Platformen er et moderne kultur- og medborgerhus i hjertet af Østerbyen i Esbjerg. Vi har indbydende og farverige rammer, som inviterer til fællesskaber på tværs af alder, etnicitet og interesser. I huset finder du for eksempel et iværksættermiljø, et værksted, en Repaircafe, en hyggelig lounge med bøger og brætspil og en musikforening med et lydstudie startet af en tidligere Giv-Et-År engageret. Hver uge er der fællesspisninger og andre arrangementer, som du også kan deltage i. Og så har vi nok en af landets bedste frokostordninger, som du kan nyde godt af i hverdagen.

Vi søger Giv-Et-År engagerede, fordi vi gerne vil lave flere aktiviteter for og sammen med unge. Vi tror på, at det, vi laver for unge, bliver bedre, hvis unge er medskabere. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at skabe noget for andre unge. Som Giv-Et-År engageret hos os får du mulighed for at prøve nye ting, sætte dine interesser i spil og sætte et aftryk. I dette kan du forvente, at vi støtter op om dig og din udvikling med stor tillid og nysgerrighed.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret 

Som Giv-Et-År-engageret på Platformen vil du i høj grad være med til at forme din egen vagtplan, så der er tid til det, der motiverer netop dig. Du kan forvente at skulle være med til:

Projekter: Du får mulighed for at starte dit eget projekt eller arbejde på et projekt i samarbejde med andre unge. For eksempel har tidligere Giv-Et-År-engagerede bygget et lydstudie, arrangeret en festival for andre unge, stiftet en værkstedsforening, startet en Repaircafe og lavet en podcast.

Aktiviteter for unge: Du er med til at engagere og involvere unge i alderen 15 til 30 og sammen med dem, planlægge og udføre store og små arrangementer.

Drift og værtskab: Du vil indgå i den daglige drift af Platformen. Du vil for eksempel hjælpe til i køkkenet med opvask og tilberedning, afvikle arrangementer og lave rundvisninger. Rengøring vil også være en del af din hverdag i et begrænset omfang.

Som Giv-Et-År-engageret kommer du også med til forskellige arrangementer og inspirationsture rundt i landet. For eksempel til Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde i København.

Vi søger dig, som har lyst til at lave ting for og sammen med andre. Du er initiativrig og god til at række ud, når du har brug for hjælp. Du kan forvente at blive mødt med stor tillid, sparring og opbakning om dine ideer og inputs.

Periode

Året som Giv-Et-År-engageret på Platformen løber fra den 14. august 2023 til den 14. juli 2024. Du har som regel fri på helligdage. 

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem

 Som Giv-Et-År-engageret på Platformen, skal du bo i en villa sammen med de to andre Giv-Et-År-engagerede. I har fælles have, stue, badeværelse og køkken. Du får dit eget værelse, som du frit kan indrette efter dit behov. I villaen er der også to ekstra værelser til gæster, spillerum, musiklokale, eller hvad I sammen finder på.

Antal

Vi søger tre Giv-Et-År-engagerede til Platformen.

Besøg os: Du kan møde os og se dig omkring på Platformen den 26. februar klokken 12.00.

Ansøgning og samtaler

Du kan søge om at blive Giv-Et-År-engageret på den måde, du lyster! Du kan for eksempel udfylde formularen herunder, lave en film, møde op, tegne en tegneserie, sende et brev, skrive en klassisk ansøgning, give et kald eller skære det ud i pap – sådan helt bogstaveligt.   

Ansøgninger og eventuelle spørgsmål til Giv-Et-År-programmet sendes til Thomas Abrahamsen på thomas@platformen-esbjerg.dk (skriv ”GEÅ” i emnefeltet). Du kan også kontakte os på +45 51 29 52 61 eller sende noget fysisk til 

Platformen Esbjerg
Att: Thomas
Gl Novrupvej 14
6705 Esbjerg Ø

Ansøgningsfrist: den 8. marts 2023 

Samtaler: På Platformen Esbjerg den 22. og 23. marts 2023