Bliv giv-et-år-engageret til august – Platformen

Bliv giv-et-år-engageret til august

Er du mellem 18 og 30 år, og er du lidt usikker på, hvad dit næste skridt skal være? Søger du et eventyr, og lyder det spændende at skabe aktiviteter og fællesskaber med andre unge? Så er giv-et-år-programmet nok noget for dig!

At give et år betyder, at du engagerer dig på fuldtid i et år. Du er med til at sikre unges indflydelse i samfundet og i den organisation, du bliver tilknyttet. Du er en del af drift, projekter og beslutninger, og du får husly og lommepenge til mad. Dine interesser og kompetencer kommer i spil, og når året er slut, er din rygsæk fyldt med ny viden, nye oplevelser, venskaber og ikke mindst et unikt punkt til CV’et.

Giv-et-år er for dig som:

  • Har lyst til at blive en del af et fællesskab af engagerede unge og ansatte, som brænder for at skabe et bedre samfund for, med og af unge
  • har lyst til at prøve noget nyt og lære nye ting i et frirum, hvor der er plads til at fejle. Du er omstillingsparat og synes, det er okay, når tingene ikke altid går som planlagt
  • er nysgerrig på dig selv og andre mennesker, som ikke ligner dig. Du er rummelig og tager hensyn til andre
  • løser de opgaver, du får stillet, møder til tiden og overholder aftaler
  • vil deltage i eksempelvis projektledelseskurser, få sparring og redskaber til personlig udvikling
  • synes det er fedt at blive inddraget, når hverdagen skal planlægges, og nye projekter skal udvikles
  • er klar på at dedikere dig på fuld tid i 11 måneder fra august til juli.

Om Platformen

Platformen er et moderne kultur- og fællesskabshus i hjertet af Østerbyen i Esbjerg. Vi har indbydende og farverige rammer, som inviterer til fællesskaber på tværs af alder, etnicitet og interesser. I huset finder du for eksempel et iværksættermiljø, et værksted, en Repair café, en hyggelig lounge med bøger og brætspil og en musikforening med et lydstudie startet af en tidligere giv-et-år engageret. Hver uge er der fællesspisninger og andre arrangementer, som du også kan deltage i. Og så har vi nok en af landets bedste frokostordninger, som du kan nyde godt af i hverdagen.

Vi søger giv-et-år-engagerede, fordi vi gerne vil lave flere aktiviteter for og sammen med unge. Vi tror på, at det, vi laver for unge, bliver bedre, hvis unge er medskabere. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at skabe noget for andre unge. Som giv-et-år-engageret får du mulighed for at prøve nye ting, sætte dine interesser i spil og sætte et aftryk. Vi støtter op om dig og din udvikling med stor tillid og nysgerrighed.

Din rolle som giv-et-år-engageret 

Du vil i høj grad være med til at forme din egen vagtplan, så der er tid til det, der motiverer netop dig. Du kan forvente at skulle være med til:

Projekter: Du får mulighed for at starte dit eget projekt eller arbejde på et projekt i samarbejde med andre unge. For eksempel har tidligere giv-et-år-engagerede bygget et lydstudie, arrangeret en festival for andre unge, stiftet en værkstedsforening, startet en Repair café og lavet en podcast.

Aktiviteter for unge: Du er med til at engagere og involvere unge i alderen 15 til 30 og sammen med dem, planlægge og udføre store og små arrangementer.

Drift og værtskab: Du vil indgå i den daglige drift af Platformen. Du vil for eksempel hjælpe til i køkkenet, afvikle arrangementer og lave rundvisninger.

Som giv-et-år-engageret kommer du også med til forskellige arrangementer og inspirationsture rundt i landet. For eksempel til Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde i København.

Vi søger dig, som har lyst til at lave ting for og sammen med andre. Du er initiativrig og god til at række ud, når du har brug for hjælp. Du kan forvente at blive mødt med stor tillid, sparring og opbakning om dine idéer og inputs.

Periode

Året som giv-et-år-engageret løber fra august 2024-juli 2025. Du har som regel fri på helligdage. 

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem

Du kommer til at bo i en villa sammen med de to andre giv-et-år-engagerede. I har fælles have, stue, badeværelse og køkken. Du får dit eget værelse, som du frit kan indrette efter dit behov. I villaen er der også to ekstra værelser til gæster, spillerum, musiklokale, eller hvad I sammen finder på.

Ansøgning

Lyder det hele som noget for dig? Så send din ansøgning her (eksternt link). Ansøgningsfrist: 31. marts 2024.

Eventuelle spørgsmål kan sendes til Platformsleder, Thomas Abrahamsen på [email protected]